Svijet

Glazgovski napadač mentalno oboljela osoba iz Sudana

Glazgovski napadač mentalno oboljela osoba iz Sudana
Foto: Tanjug/AP | Glazgovski napadač mentalno oboljela osoba iz Sudana

LONDON - Napadač koji je juče nožem ranio šest osoba u hotelu "Park In" u Glazgovu i kojeg je ubila policija bio je izbjeglica iz Sudana sa problemima sa mentalnim zdravljem, navode britanski mediji.

"Daily mail" piše da je napadač bio Sudanac po imenu Badradin i da se neprestano žalio na uslove života u hotelu "Park In" koji je preuređen kako bi bio sklonište za azilante.

Prema pisanju lista, ostali azilanti su pozvali policiju zbog njegovog ponašanja.

Napadač koji je u Britaniju stigao prije šest mjeseci žalio se na hranu, buku i smještaj, a prijetio je da će napasti ostale izbjeglice.

"Sky news" navodi da je neposredno prije jučerašnjeg napada telefonom pozvao predstavnika imigracione službe koji je obećao da će njegove zabrinutosti prenijeti timu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Britanski zvaničnici još nisu potvrdili identitet napadača niti imena žrtava sem policajca Dejvida Vajta koji je u teškom ali stabilnom stanju. Za ostale povrijeđene vjeruje se da su bili smješteni u hotel.

Napadača su ubili policajci koji su reagovali na poziv i vlasti ističu da slučaj tretiraju kao da nije povezan sa terorizmom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije