Svijet

Gori naftni tanker, mogao bi da eksplodira

Gori naftni tanker, mogao bi da eksplodira
Foto: Tanjug/AP | Gori naftni tanker, mogao bi da eksplodira

PEKING - Kineska televizija CCTV navodi da postoji rizik da bi naftni tanker, koji se zapalio nakon sudara s teretnim brodom kod istočne obale Kine, mogao da eksplodira.

AP prenosi da se navodi da spasilačke ekipe nastoje da pronađu 32 nestala člana posade i obuzdaju izlivanje nafte iz zapaljene olupine koja je prevozila 150.000 tona ili skoro milion barela kondenzata, koji je vrsta ultralake nafte.

30 Iranaca i dvoje državljana Bangladeša su nestali u toj nesreći, a danas je pronađeno jedno tijelo koje je poslato na identifikaciju u Šangaj. Navodno je riječ o članu posade tankera koji je još uvijek u plamenu, javlja Rojters.

Naftni tanker "Sanči", registrovan u Panami, išao je iz Irana za Južnu Koreju kada je u Istočnom kineskom moru, na 257 kilometara od Šangaja, sudario sa hongkonškim teretnjakom "CF Kristal".

Kina, Južna Koreja i SAD poslali su brodove i avione u potragu za posadom "Sančija", koja je kompletna nestala.

Kinesko Ministarstvo saobraćaja saopštilo je i da je spaseno svih 21 članova posade "Kristala", koji je prevozio žito iz SAD u Kinu. Svi članovi posade ovog broda su kineski državljani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije