Svijet

Gradonačelnik Seula seksualno uznemiravao sekretaricu?

Gradonačelnik Seula seksualno uznemiravao sekretaricu?
Foto: Tanjug/AP | Gradonačelnik Seula seksualno uznemiravao sekretaricu?

SEUL - U danima kada mnogi stanovnici Seula žale zbog smrti gradonačelnika Parka Von-Suna, javnost u Južnoj Koreji uzburkali su navodi da je ovaj političar seksualno uznemiravao jednu od svojih nekadašnjih sekretarica.

Park, koji je u petak pronađen mrtav u jednom šumovitom dijelu Seula, bio je liberal i reformista, ali i borac za prava žena, a u jednom trenutku i potencijalni kandidat za učešće na predsjedničkim izborima predviđenim za 2022. godinu.

Ne otkrivajući tačan uzrok Parkove smrti, policija je saopštila da nema razloga da se sumnja na ubistvo, a gradski zvaničnici izjavili su da je gradonačelnik ostavio oproštajnu poruku u kojoj je izrazio žaljenje i zatražio da njegovo tijelo bude kremirano.

Pravna zastupnica Parkove bivše sekretarice, koju je on navodno seksualno uznemiravao, izjavila je da je prijava protiv gradonačelnika zbog toga policiji podnesena 8. jula, dan prije nego što je njegov nestanak prijavila njegova kćerka.

Ova advokatica je rekla da je Park bivšoj sekretarici upućivao poruke i fotografije među kojima je bilo i onih čije se slanje smatra seksualnim uznemiravanjem, kao i da je gradonačelnik njenu klijentkinju izložio neželjenom fizičkom kontaktu, navodi AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije