Svijet

Grčki mediji: Uvozimo kriminalce sa Balkana

Grčki mediji: Uvozimo kriminalce sa Balkana
Foto: N.N. | Grčki mediji: Uvozimo kriminalce sa Balkana

ATINA - Poslije ubistva dvojice muškaraca u jednom restoranu u Atini, za koje se navodi da su pripadnici kotorskog škaljarskog klana, grčki mediji pišu o sve češćim obračunima "uvezenih" kriminalaca iz regiona.

Napadači sa kapuljačama pucali su na Igora Dedovića i Stefana Stamatovića u trenutku dok su oni večerali sa porodicama u prepunom restoranu u atinskom kvartu Vari, a potom pobjegli džipom ka Koropiji.

Kako su naveli svjedoci, u obe žrtve pucano je desetak puta - jedan je ubijen odmah, pred očima svoje djece, dok je drugi s teškim povredama prevezen u bolnicu, gdje je preminuo.

U napadu je ranjena i supruga jednog od ubijenih, a u prepunom restoranu nastala je opšta pometnja i panika.

"Izgledalo je kao scena američkog filma. Muškarci su upali i počeli da pucaju. Niko nije mogao da zaustavi metke. Njihova djeca su vrištala. Jedan je odmah ostao mrtav na stolici na kojoj je sjedio", rekao je jedan od svjedoka za portal STAR dodavši da se sve dogodilo za pola minuta.

Počinioci, kako navode svjedoci, nisu bili maskirani - bila su to trojica dvadesetogodišnjaka i jedan za kojeg se procjenjuje da ima oko 45 godina, prenosi grčki portal Vima.

Mediji prenose da ubistvo, najvjerovatnije, ima veze sa sukobom dva crnogorska klana, škaljarskim i kavačkim, u kojem je do sada stradalo 40 ljudi, uglavnom u Srbiji i Crnoj Gori, pa taj sukob zvanična Podgorica smatra pitanjem nacionalne bezbjednosti.

Policija je saopštila da je riječ o dobro organizovanom profesionalnom ubistvu, pa se razmatraju dva scenarija - mafijaški obračun ili naručeno ubistvo, prenosi portal Tanea.

Dok policija istražuje zločin koji se dogodio pred više desetina gostiju restorana i uplašenom djecom, grčki mediji konstatuju da je to još jedan znak da se u tu zemlju "uvoze kriminalci".

Takođe, podsjeća se da ovo nije prvo ubistvo na javnim mjestima i navode primjere egzekucije albanskih i italijanskih mafijaša u grčkim kafićima, kao i ubistvo srpskog biznismena Vladimira Bokana.

Grčki mediji podsjećaju i da je prijavljeno još najmanje 30-40 napada na pripadnike gruzijske, ruske, italijanske i meksičke mafije, kao i mnoge arapske kompanije za naoružavanje.

U komentarima na tekstove grčkih portala o dvostrukoj likvidaciji u Atini ocjenjuje se da je zemlja postala "raj za globalni kriminal", da je ovo područje postalo "igralište ruskih, srpskih i arapskih kriminalaca", da će južna predrađa Atine "postati Bejrut".

Vezane vijesti:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije