Svijet

Guaido: Maduro je kukavica, uhapsio je mog ujaka

Guaido: Maduro je kukavica, uhapsio je mog ujaka
Foto: Tanjug/AP | Guaido: Maduro je kukavica, uhapsio je mog ujaka

KARAKAS - Venecuelanski opozicioni lider Huan Guaido nazvao je danas predsednika Venecuele Nikolasa Madura kukavicom, jer je njegovog ujaka, koga nema od utorka, navodno uhapsio po povratku Guaida sa međunarodne turneje, na kojoj je tražio podršku stranih lidera.

Huan Hoze Markez, koji je bio sa Guaidom, po povratku u Venecuelu prošao je normalno aerodromsku kontrolu, ali je navodno zadržan zbog pregleda, napisala je Guaidova pres služba na Twitteru, prenosi Rojters.

Guaida su na aerodromu sačekale i pristalice i suparnici Nikolasa Madura i tom prilikom došlo je do guranja i koškanja.

"Zadržao je člana moje porodice, kukavički diktator. Budući da je Maduro kukavica koja ne pokazuje lice, a koja se ne usuđuje da bez obezbjeđenja uđe na javni trg, on napada moju porodicu", rekao je Guaido novinarima na trgu ispred Narodne skupštine.

Markezova supruga Romina Botaro koja je došla na trg zajedno sa Guaidom, rekla je da je njen suprug želio da bude uz svog nećaka kada se vrati iz inostranstva, kao i da porodica ne zna gdje je on.

Po povratku u Venecuelu, Guaido je rekao i da će se nastaviti pritisak protiv Madurove vlade jer "zemlja krvari i mora da se spasi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije