Svijet

Pratite nas na Google news

Haftar objavio početak konačne ofanzive na Tripoli

Haftar objavio početak konačne ofanzive na Tripoli
Foto: Ilustracija | Haftar objavio početak konačne ofanzive na Tripoli
Srna

BENGAZI - Komandant Libijske nacionalne armije Halifa Haftar objavio je početak konačne ofanzive vojske iz istočne Libije u namjeri da preuzme kontrolu nad Tripolijem, koji je pod kontrolom Vlade nacionalnog jedinstva.

On je rekao da je za sve vojne jedinice "došao trenutak koji je narod u Tripoliju čekao".

Ministar spoljnih poslova u Vladi nacionalnog jedistva izjavio je prošle sedmice da je obaranje aviona Libijske narodne armije dokazalo da ova armija neće moći da zauzme libijsku prijestonicu, podsjetio je "Sputnjik".

Haftar je u aprilu naredio svim jedinicama da krenu na Tripoli.

U borbama za kontrolu prijestonice poginuo je veliki broj civila, a raseljeno je više od 100.000 ljudi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije