Svijet

Pratite nas na Google news

I iranski poslanik zaražen

I iranski poslanik zaražen
Foto: Tanjug/AP | I iranski poslanik zaražen
Tanjug

TEHERAN - Zamjenik iranskog ministra zdravstva Iradž Harirči, kao i poslanik Mahmud Sadegi pozitivni su na novi virus korona od kojeg je do sada u toj zemlji umrlo 15 ljudi.

Harirči je povremeno kašljao i činilo se da se znoji tokom jučerašnje konferencije za štampu u Teheranu s portparolom Vlade Alijem Rabieijem, javlja Al Džazira.

Zamjenik ministra je priznao da je zaražen u video-prilogu emitovanom na državnoj televiziji.

"I ja sam zaražen virusom korona", rekao je Harirči u videu koji je očigledno snimio sam. "Imam temperaturu od prošle noći i moj preliminarni test je bio pozitivan oko ponoći", rekao je.

"Od tada sam se izolovao. Prije nekoliko minuta, rečeno mi je da je moj finalni test pozitivan, a sada počinjem sa lijekovima."

Iranski poslanik u Teheranu takođe je bio pozitivan na testu.

"Moj test na koronu je pozitivan... Nemam puno nade da ću nastaviti život na ovom svijetu", napisao je Mahmud Sadegi na Twitteru.

U istoj poruci, Sadegi je pozvao šefa iranskog pravosuđa da pusti političke zatvorenike na slobodu i spriječi da se zaraze i da im omogući da provedu epidemiju sa svojim porodicama.

Iran je danas potvrdio još tri smrtna slučaja i 34 nove infekcije, što je ukupan broj umrlih u zemlji dovelo na 15, a infekcija na 95.

Tu zemlju je pogodio najsmrtonosniji napad virusa korona izvan Kine.

Prema Ministarstvu zdravlja, većina smrtnih slučajeva i infekcija van Koma nalaze se među ljudima koji su nedavno posjetili taj sveti grad.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije