Svijet

Ide još jedan doktor iz Bijele kuće,Pensov ljekar dao ostavku

Ide još jedan doktor iz Bijele kuće,Pensov ljekar dao ostavku
Foto: N.N. | Ide još jedan doktor iz Bijele kuće,Pensov ljekar dao ostavku

VAŠINGTON – Lični ljekar američkog potpredsjednika Majka Pensa, Dženifer Pena podnijela je ostavku, saopštila je Bijela kuća.

"Medicinsko odjeljenje Bijele kuće obavijestio je kabinet potpredsjednika o toj ostavci", rekla je Pensova portparolka Alisa Fara u izjavi za Ej-Bi-Si njuz.

Ona je dodala da Pensov kabinet nije bio uticao na tu odluku te da je ostavka podnijeta direktno medicinskom odjeljenju Bijele kuće.

Ej-Bi-Si njuz navodi da se Pena žalila prošle godine na ponašanja ljekara Bijele kuće admirala Ronija Džeksona, koji se u međuvremenu povukao sa te funkcije.

On je nedavno povukao i svoju nominaciju za američkog sekretara za pitanje veterana nakon što su njegove sadašnje i bivše kolege ispitivane zbog toga što je nedozvoljeno prepisivao lijekove i dolazio pijan na posao.

Džekson je služio kao lični ljekar predsjednika u Bijeloj kući u protekle tri administracije i negirao je sve te optužbe.

Sa druge strane, Pena je tvrdila da je Džekson prekršio odredbe zaštite privatnosti kada je riječ o supruzi potpredsjednika Karen Pens što je, kako se tvrdi, izazvalo Džeksonove prijetnje i bijes.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije