Svijet

Islamisti obezglavili tri brata u Avganistanu

Islamisti obezglavili tri brata u Avganistanu
Foto: Ilustracija | Ekstremisti obezglavili tri brata u Avganistanu

DŽALALABAD - Ekstremisti Islamske države (ID) odrubili su glave trojici braće, koji su se bavili medicinom, u istočnoj avganistanskoj provinciji Nangarhar, rekao je danas avganistanski zvaničnik.

Ataulaj Kogijani, portparol guvernera Nangarhara - glavnog uporišta ID u Avganistanu, rekao je da su braća ubijena u distriktu Čaparhar u subotu uveče, prenosi danas Rojters.

Najstariji brat Nisar Tarelival (27) bio je ljekar u privatnoj klinici, dok je srednji brat Najim (24) radio na vakcinaciji, a najmlađi, Abdul Vahab (19) bio je student medicine.

Kogijani je naveo da je oca žrtava, koji je takođe bio ljekar, Islamska država prošle godine ubila na isti način - odrubljivanjem glave.

Inače, Islamska država je ozloglašena po brutalnosti u ovoj avganistanskoj provinciji, odrubljujući glave zarobljenicima.

U odvojenom incidentu, Islamska država je kidnapovala 11 farmera u distrkitu Rodat u provinciji Nangarhar, a kasnije je pustila dvojicu.

Islamska država nije, za sada, preuzela odgovornost ni za jedan od ova dva incidenta.

Provincija Nangarhar, na poroznoj granici s Pakistanom, postala je uporište ID, koja je postala jedna od najopasnijih ekstremističkih grupa otkako s pojavila početkom 2015. godine, zaključuje britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije