Svijet

Islamska država: Virus božija kazna, slijede novi napadi

Islamska država: Virus božija kazna, slijede novi napadi
Foto: Arhiva | Islamska država: Virus božija kazna, slijede novi napadi
Tanjug

LONDON - Islamska država navela je u audio poruci emitovanoj danas da je pandemija korona virusa "božija kazna" za njene neprijatelje i zaprijetila novim napadima.

Osoba koja je govorila predstavila se kao portparol te terorističke organizacije Abu Hamza al-Kuraiši, ali njegov identitet nije potvrđen, prenosi Rojters.

"Bog je svojom voljom poslao kaznu tiranima ovog vremena i njihovim sljedbenicima. Zadovoljni smo zbog kazne koju vam je bog poslao", rekao je navodni portparol na snimku objavljnom na sajtu Islamske države.

To je treća audio poruka Islamske države od kako je za novog lidera imenovan Abu Ibrahim al Hašemi al-Kuraiši, nakon što su američke specijalne jedinice u Siriji ubile Abu Bakra al-Bagdadija krajem prošle godine.

Borci te organizacije su pozvani da "svuda pripreme sve raspoložive snage i da budu što žešći prema božijim neprijateljima".

"Ne dozvolite da prođe nijedan dan, a da im život ne učinite užasnim", rečeno je na snimku.

Govornik nije iznio šta bi mogle da budu mete, ali je spomenuo zemlje gdje je ta grupa aktivna, kao što su Sirija i Irak, ali i zapadna Afrika.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije