Svijet

Izbodena mlada trudnica, zatvorene škole

Izbodena mlada trudnica, zatvorene škole
Foto: Pixnio | Izbodena mlada trudnica, zatvorene škole

ABERFAN - ​Policija se skupila u velškom selu Aberfan nakon, kako je policija opisala, "ozbiljnog napada". Jedna je trudnica prebačena u bolnicu nakon događaja, a škole i društveni centri trenutno su zatvoreni. Na terenu su sve hitne službe, a policija govori ljudima da izbjegavaju to područje. Britanski "Independent" navodi kako se radilo o napadu nožem koji se dogodio u blizini škole.

Kako javljaju lokalni mediji, policija je izašla na teren nakon dojave o incidentu koji se dogodio na cesti Moj u Aberfanu danas oko 09.00 sati. Istraga je u toku, poručila je policija Južnog Velsa, čiji je potparol rekao kako "hitne službe reaguju na ozbiljan napad koji se dogodio na Moj Roudu u Aberfanu oko 9 sati ujutro".

Velška služba Hitne pomoći objavila je kako je njen tim pružio "kritičnu pomoć na licu mjesta" prije nego što je napadnuta osoba prebačena u bolnicu u Kardif. Policija je oko 14.00 sati objavila da je izbodena 29-godišnja žena, dodajući da je napadač u bijegu te policija aktivno traga za njim.

Navode kako je žena u napadu teško povrijeđena, ali njene povrede nisu opasne po život. Lokalni mediji pišu, pozivajući se na izjave stanovnika sela, da je napadnuta žena bila u 7. ili 8. mjesecu trudnoće. 

"Naoružani policajci su u tom području i molimo ljude da izbjegavaju to područje kako bismo mogli učinkovito riješiti ovaj incident", dodao je.

Potparol je rekao da je jedna povrijeđena osoba prebačena u bolnicu, dodavši da su sve škole i društveni centri na tom području "trenutno zatvoreni zbog predostrožnosti", prenosi "Index".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije