Svijet

Kadirov o likvidaciji Bagdadija: Ja sam te rodio, i ja ću te ubiti

Kadirov o likvidaciji Bagdadija: Ja sam te rodio, i ja ću te ubiti
Foto: Tanjug/AP | Kadirov o likvidaciji Bagdadija: Ja sam te rodio, i ja ću te ubiti

Vijest da su američke snage ubile vođu terorista Abu Bakra al Bagdadija podsjetila je čečenskog lidera Ramzana Kadirova na riječi Tarasa Buljbe: "Ja sam te rodio, i ja ću te i ubiti".

"Abu Bakr al Bagdadi je ponovo ubijen? Na pamet mi padaju riječi Tarasa Buljbe, koji je svom sinu Andriji rekao: 'Ja sam te rodio, i ja ću te ubiti!'. Bin Laden je mrtav, dok je Al Kaida 'živa'. Bagdadijeva smrt malo toga mijenja, ako se teroristi dijele na dobre i loše. Važno je da se Sirija u potpunosti očisti od Islamske države", napisao je Kadirov na Telegramu, prenosi Sputnjik

Ratni reporter Aleksandar Koc primjetio je da su Amerikanci lidera Islamske države likvidirali u Idlibu, gdje, prema njihovim sopstvenim tvrdnjama, nema terorista.

"Ako je istina da su Bagdadija ubili u Idlibu, smiješno je što se radi o mjestu gdje se, po mišljenju Amerikanaca, ne nalaze nikakvi teroristi — samo umjerena opozicija i beli šlemovi", napisao je Koc na Telegramu.

Podsjetimo, američki predsednik Donalda Tramp je najavio vrlo važnu izjavu o nekom događaju, nakon čega su mediji javili da su američki specijalci navodno likvidirali El Bagdadija u sirijskoj provinciji Idlib.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije