Svijet

Pratite nas na Google news

Kijev spreman da odvoji Donbas zidom

Kijev spreman da odvoji Donbas zidom
Foto: N.N. | Kijev spreman da odvoji Donbas zidom
Srna

LONDON - Savjetnik ukrajinskog predsjednika Andrij Jermak izjavio je danas da će Ukrajina zidom odvojiti Donbas od ostatka zemlje ukoliko Rusija ne pristane na prekid vatre i na razmjenu zatvorenika na samitu u Parizu sljedeće sedmice.

Ukoliko Rusija ne želi da pristane na sporazum "u tom slučaju ćemo napraviti zid i život će se nastaviti", rekao je Jermak na jednom forumu u Londonu, prenio je Rojters.

"Nažalost, živjećemo u scenariju zamrznutog konflikta", dodao je savjetnik ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog.

Savjetnik je dodao da je Minski sporazum o rješavanju krize u Donbasu zastario i da je potrebno da bude unaprijeđen.

Lideri Ukrajine, Rusije, Francuske i NJemačke sastaće se u ponedjeljak, 9. decembra, prvi put u posljednje više od tri godine da bi pokušali da okončaju sukob u istočnom dijelu Ukrajine između snaga koje imaju podršku Rusije i ukrajinskih trupa.

U sukobu je do sada poginulo više od 13.000 ljudi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije