Svijet

Kim Džong Un: "Preduzmite pozitivne i ofanzivne mjere"

Kim Džong Un: "Preduzmite pozitivne i ofanzivne mjere"
Foto: Tanjug/AP | Kim Džong Un: "Preduzmite pozitivne i ofanzivne mjere"

PJONGJANG - Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un pozvao je članove centralnog komiteta Radničke partije da preduzmu "pozitivne i ofanzivne mjere".

On je pozvao na ove mjere kako bi se osigurali suverenitet i bezbjednost države.

Kim Džong Un je to rekao tokom zasjedanja lidera stranke u Pjongjangu koje se održalo tokom vikenda, pišu sjevernokorejski državni mediji, a prenosi BBC.

Njegov komentar uslijedio je usred zabrinutosti da bi Sjeverna Koreja mogla da prekine pregovore o denuklearizaciji sa SAD i ponovo počne da testira oružje.

Agencija AP prenosi da je Kim tokom sastanka "sveobuhvatno i anatomski analizirao" probleme nastale u naporima da se obnovi nestabilna ekonomija sjevera i predstavio zadatke za "hitno ispravljanje teške situacije velikih industrijskih sektora".

On je govorio o potrebi da se pojača ekonomski sistem države, uspostavi snažna disciplina, ispravi teško stanje glavnih industrijskih sektora, ali i poveća poljoprivredna proizvodnja i unaprijedi nauka i obrazovanje.

Kako se navodi, Sjeverna Koreja je saopštila da će sastanak, koji će se nastaviti bar još jedan dan, namijenjen diskusijama o prevazilaženju "mnogobrojnih teškoća".

Dodaje se da je Kim rekao da će sjever nastaviti "novi put" ako Vašington nastavi da uvodi sankcije i pritiske kao i da će velike promjene politike objaviti tokom novogodišnjeg obraćanja planiranog za srijedu.

Sjevernokorejski list Rodong Sinmun prenio je da je Kim nosio bijelu košulju i naočare sa debelim ramom a da se članovima stranke objavio na podijumu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije