Svijet

Kim Jong Un traži stvaranje "apsolutno lojalnih" vojnih oficira

Kim Jong Un traži stvaranje "apsolutno lojalnih" vojnih oficira
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Kim Jong Un traži stvaranje "apsolutno lojalnih" vojnih oficira

SEUL - Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un izjavio je da vojni obrazovni sistem zemlje mora udvostručiti napore kako bi stvorio oficire koji "ostaju apsolutno lojalni" vladajućoj partiji, saopštili su državni mediji u utorak.

Kim je to izjavio na osmoj konferenciji vojnih edukatora Korejske narodne armije održanoj u Pjongjangu tokom vikenda, objavila je državna novinska agencija KCNA.

"Istakao je potrebu da se svi vojni prosvjetni radnici pripreme da budu istinski vojnici neizmjerno odani ideji i vođstvu Partije, te da se vojno školstvo organizuje i pruža, strogo se rukovodeći idejom, politikom i metodom Partije, kako bi se obezbijedilo da svi kadeti postanu oficiri apsolutno lojalni Centralnom komitetu stranke", prenosi KCNA.

Konferencija je takođe razmotrila "neke devijacije koje su uočene u vojnom obrazovanju zbog nedostatka ideološke svijesti", navodi se u vijesti, bez dodatnih pojašnjavanja.

To je posljednje u nizu dešavanja i kampanja za odnose s javnošću usmjerenih na jačanje političke lojalnosti dok se Kim ovog mjeseca priprema da obilježi deset godina vlasti. U novembru je Sjeverna Koreja održala konferenciju na kojoj je Kim najavio planove za proširenje sistema nagrađivanja lojalnosti, a državni mediji prenijeli su niz priča o mladima koji su pronašli iskupljenje teškim fizičkim radom za stranku.

Zemlja se bori sa sve težom ekonomskom krizom uzrokovanom samonametnutim zatvaranjem granica protiv pandemije, prirodnim katastrofama i međunarodnim sankcijama zbog svog programa nuklearnog oružja, prenosi Reuters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije