Svijet

Ko je David Knežević, Srbin osumnjičen za nestanak bivše supruge Ane

Ko je David Knežević, Srbin osumnjičen za nestanak bivše supruge Ane
Foto: N.N. | Ko je David Knežević, Srbin osumnjičen za nestanak bivše supruge Ane

David Knežević (36), srpsko-američki biznismen, glavni je osumnjičeni u slučaju nestanka njegove bivše supruge Ane Marije Henao Knežević, kojoj se trag izgubio početkom februara u Španiji.

Policija je pronašla brojne podatke koji Kneževića povezuju sa mjestom i vremenom Aninog nestanka u Madridu, a detalji iz njegove biografije polako počinju da isplivavaju.

David Knežević je uhapšen u nedjelju na aerodromu u Majamiju, u trenutku kada se vratio iz Srbije. Policija ga sumnjiči da je povezan sa nestankom svoje bivše supruge Ane, inače Amerikanke kolumbijskog porijekla, kojoj se svaki trag izgubio početkom februara u Madridu. Ona je u Španiju došla kako bi se sklonila i odmorila od burne rastave koju je imala sa Kneževićem.

Prema informacijama iz istrage koje isplivavaju u lokalnim medijima, policija je prikupila niz kvalitetnih dokaza koji Kneževića povezuju sa njenim nestankom. Dok policija pokušava da rekonstruiše kakva je bila Kneževićeva uloga analizirajući prikupljene tragove, počinju da isplivavaju detalji iz Kneževićeve biografije.

Mediji za Kneževića pišu da je stanovao u Orland Parku u Fort Launderdejlu na Floridi, a sa Anom je bio u braku od 2011. godine. Knežević je imao uspješnu poslovnu karijeru, kao direktor i osnovač firme EOX Technology Solution, koja se bavi pružanjem IT i tehnoloških usluga raznim firmama. Na sajtu ove firme navedeno je da su lideri u tom poslu u Majamiju, Fort Lauderdejlui Vest Palm Biču već 12 godina.

Na prvoj stranici sajta firme nalazi se Kneževićeva fotografija, a o njemu je navedeno da je u IT industriji već 15 godina, da je diplomirao računarstvo i informatiku na Učiteljskom fakultetu u Beogradu, te da je prethodno radio u firmi Telx. Navedeno je i da mu je rodni grad Beogradu, da je njegov hobi tehnologija.

U istom odjeljku nalaze se kratke biografije drugih zaposlenih, među kojima je i Anina.

„Ana je diplomirala međunarodno poslovanje i poslovnu administraciju i menadžment na Univerzitetu Eafit u Medeljinu (Kolumbija). Radila je u velikim kolumbijskim firmama prije nego što se doselila u SAD. Ovdje je radila kao generalni direktor u medicinskoj industriji, a onda ju je suprug molio da joj se pridruži u EOKS-u i pomogne u vođenju kompanije. Danas rukovodi većinom velikih projekata za kompaniju i zadužena je za najvažnije poslovne operacije“, navedeno je u kratkoj biografiji.

Značajna poslovna imovina para, koja je iznosila više miliona dolara, pojedini mediji navode 15 miliona, navodno je bila u središtu njihovog žestokog razvoda nakon što je Ana predložila da se sredstva podijele na pola, što je David navodno odbio.

Sprej, poruke i iznajmljeni automobil

Podsjetimo, policija je među dokazima koje je prikupila protiv Kneževića pronašla da se u danima Aninog nestanka dopisivao sa jednom Kolumbijkom koju je upoznao na sajtu za upoznavanje. Od nje je zatražio da mu prevede dvije poruke, za koje je utvrđeno da su kasnije poslate sa Aninog telefona na brojeve njenih prijateljima. U tim porukama Ana navodno obavještava bliske ljude da je na ulici upoznala jednog muškarca, sa kojim će provesti nekoliko dana, u njegovoj hacijendi koja se nalazi na nekoliko sati od Madrida.

Kada je neimenovana Kolumbijka izguglala Kneževićevo ime, vidjela je vijesti o nestanku njegove bivše supruge i slučaj odmah prijavila policiji.

Paralelno sa tim, policija je utvrdila brend spreja kojim je u danu nestanka poprskana sigurnosna kamera zgrade u kojoj je stanovala u Madridu i pronašla prodavnicu u kojoj je kupljen. Prodavac je opisao da ga je kupio muškarac koji izgleda kao Knežević.

Takođe, policiji se javio i vlasnik jedne rent a kar agencije iz Beograda, koji je ispričao da je Knežević tih dana iznajmio automobil kojim je prešao više od 7.000 kilometara i na kom je zatamnio stakla. Uz to je primijećeno i da je mijenjao tablice. U međuvremenu se policiji u Španiji javio jedan muškarac sa prijavom da su mu ukradene registarske oznake. Pregledom kamera na naplatnim stanicama oko Madrida primijećen je iznajmljeni automobil upravo sa tim tablicama.

Kneževićev advokat, dok se još nije znalo ništa o njegovoj umiješanosti u nestanak, a njeni prijatelji ukazivali to kako je sumnjivo što Knežević ne učestvuje u potrazi za suprugom, negirao je da je Knežević povezan sa onim što se dogodilo Ani, prenosi Nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije