Svijet

Kolega osumnjičenog za masakr: Bio vjernik, štreber i volio oružje

Kolega osumnjičenog za masakr: Bio vjernik, štreber i volio oružje
Foto: Tanjug/AP | Kolega osumnjičenog za masakr u SAD: Bio vjernik, šteber i volio oružje

ATLANTA - Najmanje osam osoba ubijeno je u tri pucnjave na jugoistoku SAD u salonima za masažu u gradu Atlanti i okolini, a osumnjičeni Robert Aaron (21) je uhapšen, javili su američki mediji.

Školu je završio 2017. godine, a njegove bivše školske kolege kažu da je bio duboko religiozna osoba, te da se činio "nevinim djetetom" i štreberom.

"Djelovao je nevino i nije čak ni psovao", rekao je njegov kolega iz škole.

"Bio je pomalo štreber i nije se činio nasilnim, koliko se sjećam. Bio je lovac, a otac mu je bio sveštenik koji je radio s mladima. Bio je jako posvećen religiji", rekao je, piše Heavy.com.

Na društvenim mrežama je vidljivo da je Long, ali i cijela njegova porodica, uključena u baptističku crkvu. Iz crkve su objavili da su "tužni" i "slomljenog srca" zbog događaja, te navode da se mole za žrtve, kao i porodica  ubice.

Jedna od izbrisanih objava je sadržala i ispovijest nakon njegovog drugog krštenja iz 2018. godine.

"Kao što mnogi od vas znaju, s osam godina sam mislio da sam postao hrišćanin. Tada sam se i krstio. Sjećam se da samo to napravio uglavnom zbog svojih prijatelja koji su to isto činili. Nakon toga nije bilo plodova iz korijena koje je naše spasenje", rekao je, referirajući se na biblijski tekst.

Spomenuo je i da je u sedmom razredu čuo biblijsku priču o razmetnom sinu.

"Uz milost Božju sam uspio povezati stvari i shvatiti da ova priča govori o onom što se dogodilo između mene i Boga. Ja sam pobjegao, ali On me i dalje želi, i tada sam bio spašen", rekao je.

Učestvovao je i u radu studentske organizacije koje "postoji da pomogne studentima primiti Isusa Hrista kao Gospodina, hodati s Njim, biti ukorijenjen u vjeri".

The Daily Beast javlja da je na Instagramu svjedočio svoju ljubav prema Bogu i oružju.

"Pica, oružje, muzika, porodica i Bog. Ovo je više, manje moj život. Prilično dobar život", napisao je na Instagramu.

U prvoj pucnjavi u okolini Atlante četiri su osobe ubijene, a dvije ranjene. U još dvije pucnjave u samoj Atlanti takođe su ubijene četiri osobe. Žrtve druge i treće pucnjave su žene, navodno azijskog porijekla.

Vezana vijest: Horor u SAD: Osmoro ubijenih u tri salona za masažu

Policija okruga Čeroki je preko Facebooka objavila snimak osumnjičenog Longa u crnom automobilu. Uhapšen je sinoć oko 240 kilometara južno od Atlante, saznao je lokalni dnevnik The Atlanta Journal-Constitution.

"Velika je vjerovatnoća da je isti napadač učestvovao u sva tri napada na salone za masažu u Atlanti u kojima je ubio osmoro ljudi", rekao je za AFP portparol policije iz Atlante.

"Nakon pregleda videosnimaka istražitelji misle kako postoji velika vjerojatnoća da je naš osumnjičeni napadač iz okruga Čeroki. On je u pritvoru", dodao je policijski portparol, misleći pritom na uhapšenog Longa.

Podsjećamo, Prva pucnjava, u kojoj su četiri osobe ubijene i dvije ranjene, dogodila se juče poslijepodne u salonu za masažu pedesetak kilometara od Atlante, najvećeg grada u saveznoj državi Džoržiji, prenosi CNN.

Nedugo zatim u još dvije pucnjave u Atlanti takođe su ubijene četiri osobe u dva salona za masažu. Žrtve te dvije pucnjave su žene, navodno azijskog porijekla.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije