Svijet

Kongresmeni: Tramp Moskvi poslao poruku o slabosti SAD

Kongresmeni: Tramp Moskvi poslao poruku o slabosti SAD
Foto: Tanjug/AP | Kongresmeni: Tramp Moskvi poslao poruku o slabosti SAD

VAŠINGTON - Neki istaknuti republikanski i demokratski članovi Kongresa SAD oštro su danas kritikovali predsjednika Donalda Trampa jer, kako navode, nije uputio snažno upozorenje ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu o miješanju u američke izbore.

Tramp je zapravo, ocjenjuju oni, poslao Moskvi poruku o slabosti SAD, prenosi Rojters.

"Predsjednik Tramp je propustio priliku da Rusiju odlučno učini odgovornom za miješanje 2016. i da uputi snažno upozorenje u vezi sa budućim izborima. Takav odgovor predsjednika Trampa će Rusija vidjeti kao znak slabosti i to će stvoriti daleko više problema nego što će ih riješiti", izjavila je senatorka Lindzi Grejem, visoki član Republikanske partije i član Komiteta Senata za oružane snage.

Ona je tim riječima komentarisala Trampove izjave na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare sa Putinom poslije samita u Helsinkiju.

Tramp je danas, stojeći pored Putina pred novinarama, rekao da nema razloga da smatra da je Rusija hakovala američke izbore 2016. kako bi njemu pomogla da pobijedi i istakao da je Putin "izuzetno snažno to danas porekao".

Lider demokrata u Senatu Čarls Šumer rekao je da je Trampov pristup u Helsinkiju danas bio bez presedana za jednog lidera SAD.

"Da predsjednik SAD stane na stranu predsjednika Putina protiv sprovođenja američkog zakona, američkih vojnih zvaničnika i američkih obavještajnih službi je nesmotreno, opasno i dokaz je slabosti", ocijenio je Šumer.

Još jedan republikanski senator, Džef Flejk, okarakterisao je Trampove riječi kao "sramotne".

"Nikad nisam ni pomislio da ću doživjeti dan kada će naš američki predsjednik stati pored ruskog predsjednika i okriviti SAD za rusku agresiju. To je sramotno", zaključio je Flejk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije