Svijet

Krvavi praznični vikend u Čikagu, ubijeno 17 ljudi, među njima i djeca

Krvavi praznični vikend u Čikagu, ubijeno 17 ljudi, među njima i djeca
Foto: Tanjug/AP | Krvavi praznični vikend u Čikagu, ubijeno 17 ljudi, među njima i djeca

ČIKAGO - Protekli praznični vikend bio je jedan od najkrvavijih u istoriji Čikaga, budući da je ubijeno 17 ljudi, uključujući sedmogodišnju djevojčicu i 14-godišnjeg dječaka, i još 70 ranjenih, uprkos zajedničkim naporima da se zaustavi nasilje sa dodatnih 1.200 policajaca na ulicama.

Nasilje je bilo mnogo gore nego prošle godine, kada je za vikend 4. jula šest ljudi ubijeno, a 66 je ranjeno u pucnjavama širom grada, prenosi AP.

Nakon relativno mirnog petka, prva pucnjava je izbila oko 7 sati u subotu ujutro.

Sedmogodišnja Natalija Volas stajala je na trotoaru ispred kuće svoje bake na gradskoj Zapadnoj strani tokom proslave Dana nezavisnosti, kada su, prema podacima policije, osumnjičeni izašli iz automobila i otvorili vatru. Dijete je smrtonosno pogođen u glavu.

Otprilike tri sata nakon što je Natalija pogođena, grupa mladića za koje se vjeruje da su članovi bande iskočla je iz vozila u gradskom naselju Englvud na južnoj strani grada i otvorili vatru na člana suparničke bande.

Ali dijete, 14-godišnji Vernado Džouns, bilo je u blizini, a jedan od metaka ispaljen na muškarca koji je ubijen pogodio je Vernada u pazuh.

Ove smrti uslijedile su nakon niza pucnjava širom SAD u kojima je ubijeno nekoliko djece, uključujući šestogodišnjeg dječaka u San Francisku, šestogodišnjaka iz Filadelfije, osmogodišnju djevojčicu u Atlanti, 11-godišnju djevojčicu iz Kolumbije u Misuriju i osmogodišnjeg dječaka iz Hovera u Alabami.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije