Svijet

Pratite nas na Google news

Kurti i Mustafa se ponovo sastali zbog formiranja vlade

Kurti i Mustafa se ponovo sastali zbog formiranja vlade
Foto: N.N. | Kurti i Mustafa se ponovo sastali zbog formiranja vlade
Srna

Lideri Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Srbije (DSK) Aljbin Kurti i Isa Mustafa ponovo su se danas sastali u kosovskom parlamentu kako bi nastavili razgovore o formiranju nove vlade i došli do konačnog sporazuma.

Ranije danas obe stranke održale su sednice predsedništava, sa kojih je poručeno da su privrženi dogovoru, prenosi portal Kosovo onlajn.

Kako mediji u Prištini pišu, načelni dogovor je taj da obe stranke imaju po pet ministarstava, dok će dva ministarska mesta pripasti manjinskim strankama, ali da je "kamen spoticanja" i dalje problem insistiranje DSK na tome da budući kosovski predsednik bude iz njegovih redova.

Aktuelni kosovski predsednik Hašim Tači, kome mandat ističe za nešto više od godinu dana, konstitutivnu sednicu parlamenta zakazao je za 26. decembar.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije