Svijet

Lavrov: Berlin obećao da će uskoro dati odgovor Moskvi za Navaljnog

Lavrov: Berlin obećao da će uskoro dati odgovor Moskvi za Navaljnog
Foto: Tanjug/AP | Lavrov: Berlin obećao da će uskoro dati odgovor Moskvi za Navaljnog

Njemačke vlasti su obećale da će Rusiji predstaviti konkretne činjenice o incidentu sa ruskim opozicionim političarem Aleksejem Navaljnijem, rekao je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Ponovo smo od kolega iz Evropske unije i Njemačke zatražili da nam, ukoliko njemački kancelar Angela Merkel, koja nas već dva dana optužuje, ima dokaz za navodno trovanje, odgovore da li ona opšte planira da svojim podređenim da instrukcije da provjere da li ima ikakvog odgovora od Ministarstva pravosuđa na pitanje državnog tužioca", naglasio je Lavrov.

Prema njegovim riječima, ruski izvori navode da Berlin još nije dao odgovor Moskvi zbog stava njemačkog Ministarstva spoljnih poslova.

Navaljni je prebačen u bolnicu u Omsku 20. avgusta pošto mu se zdravlje naglo pogoršalo tokom leta iz Tomska ka Moskvi. On je bio u komi i potom je povezan na respirator. Dva dana kasnije prebačen je u kliniku u Berlinu.

Njemačke vlasti su saopštile da je Navaljni otrovan i da su rezultati ispitivanja pokazali tragove neidentifikovane otrovne supstance iz porodice agensa "novičok".

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je ranije da ruski ljekari nisu pronašli tragove nikakve otrovne supstance tokom boravka Navaljnog u bolnici u Omsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije