Svijet

Lavrov: Imunitet od virusa nacizma značajno oslabio u nekim zemljama

Lavrov: Imunitet od virusa nacizma značajno oslabio u nekim zemljama
Foto: N.N. | Lavrov: Imunitet od virusa nacizma značajno oslabio u nekim zemljama

MOSKVA - Rusija će nastaviti da se odupire pokušajima revizije rezultata Drugog svjetskog rata, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na specijalnoj konferenciji u Ministarstvu povodom 75-godišnjice pobjede Crvene armije nad nacističkim okupatorima u Staljingradskoj bici te je upozorio da je u posljednje vrijeme imunitet od virusa nacizma značajno oslabio u nekim zemljama.

"Svjedoci smo lukavih pokušaja falsifikovanja istorije, diskreditacije vojnika oslobodilaca i izmišljanja načina zataškavanja zločina nacista i njihovih saradnika", istakao je Lavrov.

Lavrov je izrazio veliku zabrinutost zbog situacije u Ukrajini, gdje "su u prvi plan ponovo izbili neonacisti i radikali".

"U velikom broju zemalja pokrenuta je kampanja demoliranja spomenika vojnicima koji su dali svoje živote za mir i slobodu i čiji je heroizam spasio mnoge ljude od istrebljenja“, rekao je Lavrov.

U situaciji kao što je ova "Rusija će nastaviti oštro da se odupire takvoj zlobnoj politici".

"U međudržavnim kontaktima nastavićemo da branimo istorijsku istinu i ideale dobrote i pravde. Čast i dobro ime pobjednika i rezultati Drugog svjetskog rata su nepovredivi", kaže Lavrov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije