Svijet

Lavrov: Moskva i dalje ne vidi dokaze u slučaju "Skripalj"

Lavrov: Moskva i dalje ne vidi dokaze u slučaju "Skripalj"
Foto: N.N. | Lavrov: Moskva i dalje ne vidi dokaze u slučaju "Skripalj"

HANOJ - Moskva i dalje ne vidi činjenice koje dokazuju njenu ulogu u trovanju ruskog dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja u Solsberiju, rekao je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Rusija i dalje ne vidi činjenice koje ukazuju da je Moskva kriva u slučaju Sergeja Skripalja. London čini sve što može da gurne odnose sa Rusijom u ćorsokak", rekao je Lavrov.

Lideri EU uvučeni su antirusku kampanju koju su podstakli London i Vašington kako bi "ubacili klin" između Moskve i evropskog bloka, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

EU je povukla svog ambasadora u Moskvi na konsultacije u vezi sa trovanjem bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Britaniji 4. marta. Lideri EU podržali su stav Londona da je Moskva najvjerovatnije kriva za trovanje.

Moskva je odbacila ove optužbe.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije izrazilo je žaljenje zbog podrške lidera EU stavu Britanije, ističući da je jedino objašnjenje pomoć britanskom premijeru Terezi Mej da se izvuče iz teške situacije.

Nekadašnji dvostruki ruski agent pukovnik Ruske vojne obavještajne službe /GRU/ Sergej Skripalj i njegova kćerka Julija otrovani su nervnim agensom 4. marta u britanskom gradu Solsberiju.

Oni su prebačeni u bolnicu i od tada su u kritičnom stanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije