Svijet

Lavrov upozorio Blinkena: Ne ignorišite Rusiju

Lavrov upozorio Blinkena: Ne ignorišite Rusiju
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Lavrov upozorio Blinkena: Ne ignorišite Rusiju

​MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio je američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da bi dalje ignorisanje ruskih pravnih bezbjednosnih pitanja dovelo do ozbiljnih posljedica, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova nakon razgovora ruskih i američkih diplomata u Ženevi.

"Jasno je stavljeno do znanja Blinkenu da bi dalje ignorisanje ruske zabrinutosti, prije svega, one koja je povezana sa SAD i njenih NATO saveznika povodom širenja u Ukrajini i postavljanja vojske i oružja blizu naše granice imalo ozbiljne posljedice", navodi se u saopštenju koje je prenio TASS.

Ministarstvo dodaje da se sve može izbjeći ukoliko Vašington pozitivno odgovori na nacrt sporazuma o bezbjednosnim garancijama (o neširenju na istok).

"Očekujemo da dobijemo odgovor američke strane u pisanoj formi sljedeće nedjelje", dodalo je ministarstvo.

Ministarstvo je dodalo i da su dvije strane razgovarale o bilateralnim odnosima i utvrdile da su oni na "nezadovoljavajućem nivou", ali i da je naglašeno da će se nastaviti rad eksperata na normalizaciji odnosa između država i stabilizaciji viznog režima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije