Svijet

Lukašenko: Nikada nećemo biti druga Ukrajina

Lukašenko: Nikada nećemo biti druga Ukrajina
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Lukašenko: Nikada nećemo biti druga Ukrajina
Srna

​MINSK - Zapad vrši pritisak na Bjelorusiju sa ciljem da ju pretvori u još jednu Ukrajinu, ali se to neće dogoditi, izjavio je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko

On je na konferenciji za novinare na temu socio-ekonomskog razvoja države naglasio da se neće ostvariti cilj Zapada i da Bjelorusija nikada neće biti kao Ukrajina, javila je bjeloruska agencija BELTA.

"Oni zahtijevaju od Bjelorusije da postane druga Ukrajina, koju opisuju kao demokratsku i razvijenu zemlju. Prije dva dana im je dat jasan odgovor. Nikada nećemo postati kao Ukrajina, jer smo mi Bjelorusi i imamo sopstvenu viziju svojih izgleda", poručio je Lukašenko.

Lukašenko je rekao da je siguran u to da niko od prisutnih na konferenciji niti bilo ko među običnim građanima koji žele normalan život za sebe i svoju djecu ne želi da vidi Bjelorusiju kako postaje druga Ukrajina.

Bjeloruski predsjednik skrenuo je pažnju na činjenicu da se Bjelorusija našla u samom centru globalnog sukoba Zapada i Rusije, te da kanali za razgovor i dalje funkcionišu, prenio je TASS.

"Nemojte misliti da se samo borimo, da nema kontakata, da ništa ne vidimo, da nam oni ništa ne govore i da mi ne odgovaramo. Imamo kanale koje koristimo za komunikaciju", napomenuo je Lukašenko.

On je podsjetio da je Zapad prošle godine kolektivno pokušao da destabilizuje situaciju u Bjelorusiji, tokom predsjedničkih izbora u toj zemlji.

"Njihova očekivanja nakon raspada Sovjetskog Saveza i njihov san trebali su da se ostvare u avgustu prošle godine. Stvorili bi sanitarni kordon i blok sa granicima blizu Smolenska. Nisu uspjeli", istakao je Lukašenko.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije