Svijet

Lukašenko presreo razgovor Varšave i Berlina o Navaljnom

Lukašenko presreo razgovor Varšave i Berlina o Navaljnom
Foto: Tanjug/AP | Lukašenko presreo razgovor Varšave i Berlina o Navaljnom

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko rekao je ruskom premijeru Mihailu Mišustinu, koji je u posjeti Minsku, da je bjeloruska vojna obavještajna služba presrela telefonski razgovor između Berlina i Varšave koji govori o tome de su tvrdnje Njemačke o trovanju Alekseja Navaljnog novičokom falsifikat.

"Primijetio sam posmatrajući dogadaje oko Rusije da Zapad ima novi trik - opet novičok, ponovo trovanje. Moram da vam kažem da smo presreli razgovor juče ili prekjuce, prije govora Merkelove, rekla je ućutkaju Navaljnog, presreli smo razgovor. Razumjeli smo da je Varšava razgovarala sa Berinom. Dvije osobe su bile na vezi. Razgovor je presrela naša vojna obavještajna služba", rekao je Lukašenko na sastanku s Mišustinom.

Dodao je da će ruskoj strani poslati transkript "tog interesantnog razgovora" koji očigledno govori o tome da je u pitanju "snimak falsifikat", prenose Ria novosti.

Lukašenko je upozorio ruskog premijera da Zapad priprema "smicalice" Rusiji uoči regionalnih izbora u zemlji.

Njemačka vlada juče je saopštila da je, prema rezultatima toksikološkog ispitivanja sprovedenog u laboratoriji Bundesvera, ruski opozicionar Aleksej Navaljni otrovan nervnim agensom iz grupe novičok. Iz Berlina je nagoviještena i mogućnost uvođenja novih sankcija Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije