Svijet

Pratite nas na Google news

Majka pronašla dvoje djece obješeno u podrumu

Majka pronašla dvoje djece obješeno u podrumu
Foto: meaww.com | Majka pronašla dvoje djece obješeno u podrumu
N.N.

Osmogodišnji dječak i njegova četvorogodišnja sestrica umrli su prošlog mjeseca, a njihova majka je pronašla tijela djece obješena u podrumu porodične kuće u Pensilvaniji.

Lisa Snajder (36), pronašla je svog sina Konora i kćerku Brinli obješene i bez svijesti 23. septembra i odmah pozvala Hitnu pomoć.

Svjetski mediji prenose da su tijela bila obješena za krajeve povoca za pse rastegnutog preko krovne grede. Povodac je sa oba kraja bio zavezan oko njihovih vratova. Majka je njihova tijela pronašla nakon što su pala na pod.

Djeca su prevezena u bolnicu i smještena na aparate za održavanje života, ali su preminula tri dana kasnije, u razmaku od 14 minuta jedno od drugog, nakon što su skinuti sa aparata.

Autopsija obavljena prošle nedjelje nije dovela do zaključka, a mrtvozornik je rekao da su neophodni forenzički testovi da bi odredio uzrok i način smrti djece.

Policija istražuje slučaj, ali još nema uhapšenih. Ipak, kako prenosi "Daily mail", zvaničnici socijalne službe oblasti Berks su rekli da su djeca bila poznata od ranije.

Ketlin Palm, osnivač Centra za dječju pravdu, rekla je da su Konor i Brinli primali generalne usluge zaštite. Ona je istakla da se te usluge pružaju u slučajevima kad postoji zabrinutost za dobrobit djeteta.

"Teško je kad dvoje djece umre istovremeno u istoj kući. Zajednica želi da zna više", rekla je Palm, prenosi "Kurir".

Policija je zaplijenila konzolu za igrice "Xboks" kojom se igrao Konor, mobilne telefone, dva tableta i laptop te pretražila internet. Vlasti su željele da vide mješanca pit bula-haskija koji je bio u boksu van kuće, ali je majka djece rekla da je dala psa nakon njihove smrti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije