Svijet

Makron: Pooštravamo mjere širom zemlje, zatvaramo škole

Makron: Pooštravamo mjere širom zemlje, zatvaramo škole
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Makron: Pooštravamo mjere širom zemlje, zatvaramo škole

PARIZ - Francuska će pooštriti restriktivne mjere koje su već bile na snazi u Pariskoj regiji, ali i u nekim drugim oblastima u zemlji, rekao je sinoć predsjednik Emanuel Makron u televizijskom obraćanju naciji.

Nove mjere će biti na snazi bar mjesec dana, a Makron je ocijenio da "će se izgubiti kontrola nad pandemijom ukoliko se odmah ne reaguje", prenio je Rojters.

Makron je dodao da će Francuska zatvoriti škole i obdaništa na tri nedjelje. Prethodno su škole bile zatvorene dva mjeseca tokom prvog talasa pandemije kovida, ali ih je vlada otvorila tokom drugog talasa od novembra i nije ih dosad zatvarala.

"To je najbolja opcija da usporimo širenje virusa", rekao je Makron, navodeći da će raspust za školarce početi 12. aprila.

On je ocijenio da vakcine daju rezultat i da će Evropa biti kontinentalni lider u svijetu po proizvodnji vakcina, otkrivši da će 250.000 ljudi učestvovati u vakcinaciji Francuza.

"Osobe starije od 60 godina moći će da se vakcinišu od 16. aprila, a oni iznad 50 godina od 15. maja", poručio je Makron.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije