Svijet

Makron odložio rekonstrukciju vlade

Makron odložio rekonstrukciju vlade
Foto: Tanjug/AP | Makron odložio rekonstrukciju vlade

PARIZ - Predsjednik Francuske Emanuel Makron odložio je danas rekonstrukciju vlade, pokrenuvši nova pitanja o političkom iskustvu vladajuće partije i o sopstvenoj mogućnosti da drži svoju administraciju na okupu poslije nekoliko podnijetih ostavki ministara, javlja Rojters.

Francuski predsjednik i premijer Eduar Filip već nedjelju dana razmatraju rekonstrukciju vlade, s obzirom da su tri ministra podnijela ostavke krajem avgusta.

"Predsjednik želi neophodno vrijeme kako bi sastavio tim mirno i na profesionalni način", saopšteno je iz Jelisejske palate.

Ministri su očekivali rekonstrukciju prije današnjeg sastanka vlade, ali Jelisejska palata je saopštila da se to neće dogoditi dok se Makron ne vrati iz posjete Jermeniji, u petak.

Makronova popularnost je posljednjih mjeseci pala na ispod 30 procenata, jer su glašaci frustrirani liderom koji je često arogantan i podržava politiku koja donosi dobit bogatima.

Protivnici smatraju rekonstrukciju "tragi-komedijom" koja je pokazala nedostatak političkog iskustva u vladajućoj partiji, navela je britanska novinaska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije