Svijet

Marinac koji je ubio Bin Ladena: Trampova parada je glupost

Marinac koji je ubio Bin Ladena: Trampova parada je glupost
Foto: Ilustracija | Marinac koji je ubio Bin Ladena: Trampova parada je glupost

Bivši američki marinac Robert Onil koji tvrdi da je ispalio smrtonosni hitac u Osamu bin Ladena, žestoko je kritikovao želju predsjednika SAD Donalda Trampa da organizuje vojnu paradu u Vašingtonu.

"Vojna parada je s***e iz trećeg svijeta. Pripremimo se, odlučimo, borimo se. Prestanite s ovom raspravom", napisao je bivši marinac Robert Onil na Twitteru.

Onil je učestvovao u vojnoj operaciji koju je naredio tadašnji predsjednik Barak Obama u kojoj je ubijen lider Al-Kaide Bin Laden. Takođe je bio gostujući voditelj u Trampovoj omiljenoj televizijskoj emisiji, jutarnjem šou "Fox and Friends", i bio je gost na večeri u Bijeloj kući prošle godine.

U utorak su se pojavile glasine da Tramp traži od Pentagona da se organizuje vojna parada na jednoj od glavnih ulica u Vašingtonu. Američki predsjednik navodno želi da nadmaši francusku paradu povodom dana pada Bastilje na kojoj je Trump bio prošle godine.

Američki ministar odbrane Džejms Mattis rekao je u srijedu da se Pentagon priprema za mogućnost vojne parade, a da će o tome odlučiti Bijela kuća.

Posljednja velika parada u SAD je održana 1991. godine dok je predsjednik bio Džordž Buš stariji.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije