Svijet

Pratite nas na Google news

Mej: Promjena stava o obavezama ako ne bude sporazuma

Mej: Promjena stava o obavezama ako ne bude sporazuma
Foto: Tanjug/AP | Mej: Promjena stava o obavezama ako ne bude sporazuma
Srna

LONDON - Ako Britanija ne postigne sporazum o izlasku iz EU onda se "mijenja stav" o njenim finansijskim obavezana prema bloku, rekla je britanski premijer Tereza Mej.

U okviru tranzicionog sporazuma o Brexitu London se saglasio da plati EU između 35 i 39 milijardi evra u narednih nekoliko decenija.

Mejova je rekla u parlamentu da je Britanija "zemlja koja poštuje svoje obaveze, vjeruje u vladavinu prava i ispunjavanje zakonskih obaveza".

"Međutim, konkretna ponuda je iznijeta u duhu naše želje da postignemo sporazum sa EU i bazirajući se na stavu, kao što i sama EU kaže, da ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno, bez sporazuma ta pozicija se mijenja", rekla je ona.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije