Svijet

Pratite nas na Google news

Merkel: Još nema razloga za ukidanje sankcija Moskvi

Merkel: Još nema razloga za ukidanje sankcija Moskvi
Foto: Tanjug/AP | Merkel: Još nema razloga za ukidanje sankcija Moskvi
Tanjug

BERLIN - Napredak u pronalasku rješenja za sukobe u Donbasu jeste ostvaren, ali još nema razloga da se ukinu sankcije Rusiji, izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel.

Ona je na konferenciji za novinare u Berlinu, nakon samita EU koji je održan u Briselu, rekla da su ona i predsjednik Francuske Emanuel Makron obavijestili učesnike samita Unije o ishodu sastanka Normandijke četvorke, koji je održan 9. decembra u Parizu.

"Rekli smo da je ostvaren određeni napredak, ali da to nije dovoljno za ukidanje sankcija", istakla je Merkelova.

Prema riječima Merkelove, države članice EU su jednoglasno odlučile da se Moskvi produže sankcije, javio je Tass.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije