Svijet

Pratite nas na Google news

Merkel zahvalila starijim građanima na ponašanju tokom korone

Merkel zahvalila starijim građanima na ponašanju tokom korone
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Merkel zahvalila starijim građanima na ponašanju tokom korone
Tanjug

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel zahvalila je danas starijim građanima Njemačke na ponašanju i razumijevanju tokom pandemije korona virusa.

"Želim se posebno obratiti grupi građana kojima je bilo izuzetno teško i od kojih mnogi još uvijek žive uz mnoga ograničenja: našim starijim sugrađanima", rekla je Angela Merkel u svojoj redovnoj video poruci subotom.

Ona je poručila da je svjesna da je njihova, ionako teška svakodnevica, tokom pandemije bila još teža, prenosi Hina.

"Vaša ionako usamljena svakodnevica je postala još usamljenija. Najbolnije od svega je sigurno bilo sedmicama ne viđati djecu i unuke i biti u nemogućnosti da ih zagrlite", rekla je Merkel.

Ona je dodala da stariji, uprkos ograničenjima, nisu reagovali ljutnjom nego "često s razumijevanjem za našu politiku" koja je nalagala ograničenja kontakata.

Zahvalila je i osoblju bolnica i staračkih domova koji su "iskoristili sve raspoložive mogućnosti" kako bi bilo pronađeno ljudsko rješenje u krizno doba.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije