Svijet

Pratite nas na Google news

MiG konstruiše brze borbene dronove

MiG konstruiše brze borbene dronove
Foto: Ilustracija / MiG - 35 | MiG konstruiše brze borbene dronove
Tanjug

MOSKVA - Ruska korporacija MiG konstruiše brze borbene dronove koji mogu da rade u istom informacionom sistemu s lovcima MiG-35 i drugim avionima, saopšteno je iz te kompanije.

"Korporacija MiG radi na izgradnji avijacionih kompleksa na bazi brzih bespilotnih letjelica. Kako se očekuje, oni će imati visoki borbeni potencijal i moći da se koriste u okviru jedinstvenog sistema sa avionima MiG-35 i drugim avijacionim kompleksima“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se najvažniji proizvod kompanije - avion MiG-35 - danas proizvodi za Ministarstvo odbrane Rusije u okviru ugovora koji je zaključen na forumu "Armija 2018“, prenio je "Sputnjik".

"Nekoliko aviona MiG-35 se već koristi u vojsci. Korporacija vrši modernizaciju multifunkcionalnih lovaca-presretača MiG-31 koje sada koriste Vazdušno-kosmičke snage Rusije. Ti avioni nemaju pandan u svijetu", zaključuje se u saopštenju.

Korporacija MiG danas obilježava 80. godišnjicu svog postojanja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije