Svijet

Modi nakon susreta sa Putinom: Potrebna nam je akcija

Modi nakon susreta sa Putinom: Potrebna nam je akcija
Foto: Tanjug / AP | Modi nakon susreta sa Putinom: Potrebna nam je akcija

​MOSKVA - Dan nakon što se sastao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Moskvi, indijski premijer Narendra Modi razgovarao je danas u Beču sa austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom o sukobu u Ukrajini tokom kojeg je istakao potrebu za diplomatskom akcijom.

Nehamer je novinarima rekao da je važno razumjeti stav Indije o Ukrajini i prenijeti joj zabrinutosti Evrope, istakavši da je "važan i značajan signal" to što je Indija učestvovala na samitu u Švajcarskoj prošlog mjeseca, prenosi "AP".

Austrijski kancelar je rekao da Austrija može djelovati kao "graditelj mostova" u međunarodnim mirovnim naporima.

Tokom posjete Rusiji, dugogodišnjem partneru Indije, Modi je ponovio neutralni stav Indije o rusko-ukrajinskom sukobu. Takođe se osvrnuo na napad u ponedjeljak kada su ruski projektili pogodili Ukrajinu, oštetivši najveću dječju bolnicu u Kijevu.

"Bez obzira da li je u pitanju rat, borba ili teroristički napad, svaka osoba koja veruje u čovečnost, pati kada se suoči sa gubitkom života. Kada se ubijaju nevina deca, kada vidimo kako nevina deca umiru, srce boli i taj bol je užasan", rekao je Modi tokom posjete Moskvi.

Premijer Indije je danas rekao da su on i kancelar Nehamer imali "obimne diskusije" o svim svjetskim sukobima, uključujući i Ukrajinu, ukazavši da "problemi ne mogu biti riješeni na bojnom polju" i da "gubitak nevinih života nije prihvatljiv, ma gdje se događao".

"Indija i Austrija naglašavaju značaj dijaloga i diplomatije za brzo obnavljanje mira i stabilnosti. Obojica smo spremni da pružimo svu moguću podršku za postizanje ovog cilja", rekao je Modi, prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije