Svijet

Pratite nas na Google news

Morales ide u drugi krug

Morales ide u drugi krug
Foto: N.N. | Morales ide u drugi krug
Srna

LA PAZ - Bolivijski predsjednik Evo Morales ići će prvi put u drugi krug predsjedničkih izbora nakon što nije osigurao četvrti uzastopni mandat na jučerašnjim opštim izborima, pokazuju djelimični rezultati.

Morales je dobio 45 odsto glasova, a bivši predsjednik Karlos Mesa 38 odsto. Do sada je prebrojano 83 odsto glasova.

Javnost Bolivije podijeljena je kada je riječ o Moralesu, pošto jedni hvale njegovu socijalnu politiku, a neki ga kritikuju jer se protivi ograničavanju predsjedničkih mandata.

Ukoliko ponovo pobijedi, Morales će, kao prvi lider iz domorodačkog stanovništva, koji je na vlasti od 2006. godine, ostati na čelu Bolivije do 2025. godine.

Drugi krug izbora zakazan je za 15. decembar.

Morales je sve prethodne mandate osvajao u prvom krugu, a za direktan trijumf mu je potrebno 40 odsto glasova i prednost od deset procenata u odnosu na najbližeg rivala ili više od 50 odsto glasova.

Posmatrači iz Organizacije američkih država zatražili su od izborne komisije da objasni zašto je obustavljeno objavljivanje rezultata. Izborna komisija Bolivije nije se oglasila.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije