Svijet

Moskva traži hitan sastanak Savjeta bezbjednosti zbog Sirije

Moskva traži hitan sastanak Savjeta bezbjednosti zbog Sirije
Foto: N.N. | Moskva traži hitan sastanak Savjeta bezbjednosti zbog Sirije
N.N.

Rusija je zatražila da se održi hitan sastanak Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija zbog situacije u sirijskom Idlibu, izjavio je zamjenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Kako je rekao, sastanak bi trebalo da bude održan već danas.

"Moskva ulaže sve moguće napore kako ne bi dopustila da se dogodi provokacija u Idlibu, što bi moglo da prouzrokuje odgovor Vašingtona. S tim u vezi, Rusija poziva SAD i Njemačku da utiču na oružanu opoziciju u Idlibu", istakao je Rjabkov, prenosi Sputnjik.

Osvrnuo se i na mogućnost susreta ministara inostranih poslova Rusije i SAD Sergeja Lavrova i Majka Pompea, rekavši da Moskva aktivno radi na tome da se susret održi.

Kako je naveo, iako susret još uvek nije potvrđen, do njega bi moglo da dođe u skorijoj budućnosti i to u Njujorku.

Dodao je i to da Rusija i dalje iščekuje odgovor od SAD po pitanju susreta na kojem će biti riječi o strateškoj stabilnosti, iako Moskva ne vidi da Amerika daje bilo kakav signal da do tog dijaloga uopšte i dođe.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 1

gr

Rusija nema sanse protiv amerika i nato zemalja. ako budu htjeli unistiti rusiju to ce uraditi preko menetarnog i ekonomskog sistema a zatim su socijalni nemiri neminovnost u rusiji. Kad dodje do teskih nemira onda ce SAD da zada konacni udarac ruskoj federaciji. To je plan, to rusi znaju i zato pokusavaju na svaki moguci nacin da se to sprijeci. Sanse za rusiju su minimalne

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije