Svijet

Najpoznatija italijanska kradljivica bh. porijekla dolijala u Njemačkoj

Najpoznatija italijanska kradljivica bh. porijekla dolijala u Njemačkoj
Foto: Carabinieri | Najpoznatija italijanska kradljivica bh. porijekla dolijala u Njemačkoj

Najpoznatija kradljivica u Italiji je iz BiH, a sada je uletjela u mrežu njemačkoj policiji.

Kako prenosi nemački "Bild", tridesetčetvorogodišnja Vasfija H (ime promijenili tamošnji mediji) već 20 godina džepari po Italiji, a uhapšena je u četvrtak na Glavnoj željezničkoj stanici u Berlinu.

Ona je godinama "operisala" između Rima i Milana, a prvenstveno je džeparila turiste. Samo u Rimu uhvaćena je više od 40 puta, a 20 puta je izdat nalog za njeno hapšenje.

Kako navode italijanski mediji, posljednji put je uhapšena u avgustu i trebalo je da odsluži kaznu od 19 godina u zatvoru "Rebibija" u Rimu. Međutim, ponovo je oslobođena jer je rekla da je trudna.

Na isti način je čak 13 puta izbjegla kaznu, pri čemu je više puta lažirala trudnoću. Mediji, međutim, navode i to da ima između devetoro i 11 djece.

Njen četrnaestogodišnji sin je već krenuo njenim stopama i uhapšen je prošle nedjelje zajedno sa njom. Kako je saopštila njemačka policija, zajedno su ukrali novčanik starcu od 83 godine, dok je ulazio u voz na stanici.

"Na kraju su podigli visoke iznose njegovom karticom", navela je policija za "Bild". Na berlinskim stanicama odžeparili su najmanje šest osoba.

Sin je u policiji trebalo da bude predat ocu, ali kada se ovaj pojavio, uhapsili su i njega, jer je i za njim raspisana potjernica. Vasfija je u pritvoru i za sada još nije izjavila da je trudna.

(Blic)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije