Svijet

Pratite nas na Google news

Najstariji premijer na svijetu možda još ostane na vlasti

Najstariji premijer na svijetu možda još ostane na vlasti
Foto: N.N. | Najstariji premijer na svijetu možda još ostane na vlasti
Tanjug

DOHA - Malezijski premijer Mahatir Mohamad (94) sugerisao je danas da bi mogao da zatraži da ostane na vlasti i poslije 2020. godine.

Odgovarajući na forumu u Dohi da li će se povući 2020. godine, on je rekao da želi da riješi probleme koje je napravila prethodna vlada, prenosi Rojters.

U utorak je obećao da će predati vlast Anvaru Ibrahimu uprkos novim optužbama za seksualno uznemiravanje protiv njega i da bi mogao biti spreman da to učini nakon samita zemalja Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u novembru 2020. u Maleziji.

Danas je, međutim, rekao da ne može da garantuje ko će ga naslijediti na mjestu premijera.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije