Svijet

Pratite nas na Google news

Napad na vojni kamp u Nigeru, 70 ubijenih

Napad na vojni kamp u Nigeru, 70 ubijenih
Foto: Ilustracija | Napad na vojni kamp u Nigeru, 70 ubijenih
Tanjug

NIJAMEJ - Najmanje 70 vojnika ubijeno je u napadu na vojni kamp u Niger u blizini granice s Malijem, prenose agencije pozivajući se na savjetnika predsjednika Nigera i četiri bezbjednosna izvora.

Riječ je o najsmrtonosnijem napadu na bazu u selu Inates u skorijoj istoriji, a koji je uslijedio u vrijeme kada grupe džihadista, povezane s takozvanom Islamskom državom i Al Kaidom pokušavaju da učvrste svoju poziciju u toj zapadnoafričkoj državi, prenosi Rojters.

Savjetnik predsjednika Nigera rekao je da je najmanje 70 vojnika ubijeno u napadu, za koji se sumnja da su izvršili džihadisti, dodaje AP.

U poruci na Tviteru, koja je objavljena na nalogu predsjednika Mahamadua Isufua, navodi se da će se on ranije vratiti s puta u inostranstvo zbog najnovijeg razvoja događaja u blizini granice Nigera i Malija.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije