Svijet

Pratite nas na Google news

Napad u Kabulu, napadači zauzeli zgradu

Napad u Kabulu, napadači zauzeli zgradu
Foto: Ilustracija | Napad u Kabulu, napadači zauzeli zgradu
Tanjug

KABUL - Zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova Avganistana saopštio je da je u toku napad u blizini obavještajnog trening centra u zapadnom dijelu prijestonice Kabula nakon što su naoružani napadači upali i zauzeli djelimično završenu zgradu u tom dijelu grada, prenosi AP.

Navodi se da je zamjenik portparola tog ministarstva Nasrat Rahimi kazao da se vode borbe između napadača i avganistanskih bezbjednosnih snaga kojima je upućeno pojačanje.

AP navodi da Rahimi nije pominjao žrtve, ali je potvrdio da ima pucnjave i eksplozija u tom području.

Podsjeća se da su talibali juče u napadu u avganistanskoj zapadnoj pokrajini Badgis ubili jednog i ranili tri policajca.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije