Svijet

Napao posadu aviona, oštetio letjelicu, poslali ga na testiranje

Napao posadu aviona, oštetio letjelicu, poslali ga na testiranje
Foto: Pixabay/juno1412 | Napao posadu aviona, oštetio letjelicu, poslali ga na testiranje

MAJAMI - Jedan putnik ušao je juče u pilotsku kabinu aviona kompanije Amerikan Erlajs tokom ukrcavanja na letu iz Hondurasa za Majami i oštetio je letjelicu prije nego što je uhapšen.

Let aviona na liniji za Majami je zbog toga odložen na nekoliko sati koliko je bilo potrebno da se obezbijedi druga letjelica, pa su putnici umjesto u utorak, stigli u glavni grad Floride u srijedu ujutru, sa oko osam sati zakašnjenja, prenosi AP.

Kompanija Ameriken Erlajns je saopštila da su vrata pilotske kabine bila otvorena prije ovog incidenta na međunarodnom aerodromu u San Pedro Suli u Hondurasu.

"Članovi posade su intervenisali i putnika su na kraju uhapsili pripadnici lokalnog aerodromskog obezbjeđenja", rekao je portparol avio-kompanije.

Međutim, kako AP saznaje, vlasti Hondurasa su danas oslobodile putnika-napadača jer avio-kompanija nije podigla tužbu.

"Napad i agresija prema pilotu i posadi avio-kompanije nisu bili ozbiljni", izjavio je portparol kancelarije za bezbjednost Edgardo Barahona i objasnio da je obezbjeđenje na aerodromu privelo napadača i predalo ga nacionalnoj policiji, koja ga je odvela u bolnicu na seriju testova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije