Svijet

Pratite nas na Google news

Nastavlja se štrajk željeznica u Francuskoj

Nastavlja se štrajk željeznica u Francuskoj
Foto: Tanjug/AP | Nastavlja se štrajk željeznica u Francuskoj
Tanjug

PARIZ - Problemi u saobraćaju u Francuskoj nastaviće se i danas zbog štrajka zaposlenih u željeznicama, zbog kojih je prethodnih dana većina francuskih vozova ostala u stanicama.

Zbog štrajka francuskih željeznica RATP i pariskih željeznica SNCF, 14 linija pariskog metroa je zatvoreno, a funkcionišu samo dvije linije na kojima saobraćaju automatizovani vozovi bez vozača, javio je sinoć Rojters.

Kako javljaju francuski mediji, očekuje se da će današnji dan biti izuzetno težak.

SNCF je savjetovao korisnicima da danas izbjegavaju bilo kakav izlazak na stanice iz bezbjednosnih razloga, zbog mogućnosti stvaranja velikih gužvi.

Saobraćaj na linijama pariskog brzog metroa RER, takođe će biti poremećen, jer će 10 od ukupno 16 linija ostati zatvoreno, prenio je francuski radio "Frans enfo".

Kako bi se izbjegli veliki zastoji, tokom dana će za obična vozila biti dozvoljeno da koriste žute trake rezervisane za gradski saobraćaj i taksi, ali sam na prilazima Parizu, ne i u samoj prestonici, saopšteno je iz francuskog Ministarstva saobraćaja.

SNCF i RATP štrajkuju zbog reformi penzionog sistema koje je najavio francuski predsjednik Emanuel Makron.

Iz sindikata željeznica, koji smatraju da reforma koju predlaže Makron nudi lošije uslove za penzionisanje i primorava određene kategorije da rade duže, poručili su da je ključni dan ponedjeljak, ali i da su spremni da nastave štrajk do katoličkog Božića.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije