Svijet

Nehamer: Nemam nikakve simptome i dobro se osjećam

Nehamer: Nemam nikakve simptome i dobro se osjećam
Foto: Tanjug/AP | Nehamer: Nemam nikakve simptome i dobro se osjećam

BEČ - Austrijski kancelar Karl Nehamer izjavio je da je dobro i da nema simptome kovida nakon što je ove sedmice bio pozitivan na virus korona, te obećao da će učiniti sve što je moguće da spriječi još jedno zatvaranje širom zemlje.

Nehamer, konzervativac koji je primio tri vakcine, obavlja službene poslove od kuće putem video i telefonskih konferencija otkako je prijavio da je pozitivan na virus koronu.

"Zahvaljujući vakcini, hvala Bogu, dobro sam. Nemam nikakve simptome", rekao je Nehamer za austrijski radio.

On je naveo da su studije potvrdile da sa varijantom omikron, tri doze vakcinacije daju posebnu zaštitu.

Kancelar Austrije očigledno je zaražen u srijedu nakon kontakta sa članom svog bezbjednosnog tima koji je bio pozitivan u četvrtak, saopštio je juče njegov kabinet.

Nehamer /49) je ove nedjelje najavio nove mjere za suzbijanje širenja virusa korona i nastavio sa planovima da vakcinacija bude obavezna od sljedećeg mjeseca.

"Sada je prioritet korišćenje najjačih mogućih mjera zaštite za sve kako bi se spriječilo novo zaključavanje. Zato što je zaključavanje veoma opterećujuće za ljude", rekao je on danas.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije registrovalo je danas 7.405 novih slučajeva infekcije. Od početka pandemije, 13.844 osobe su umrle od posljedica infekcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije