Svijet

Netanijahu: Izrael nije zaboravio pobjedu Crvene armije

Netanijahu: Izrael nije zaboravio pobjedu Crvene armije
Foto: N.N. | Netanijahu: Izrael nije zaboravio pobjedu Crvene armije

MOSKVA - Izrael nije zaboravio ulogu Crvene armije u pobjedi nad nacizmom i pozivamo sve da ulože svoje najbolje napore u borbu protiv radikalnih ideologija, rekao je danas u Moskvi premijer Izraela Benjamin Netanijahu, povodom Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust.

"Imamo dužnost da se borimo protiv ekstremnih ideologiju dok su još uvijek male i slabe, da ih udarimo pravovremeno i sa svom svojom moći, dok su male i mogu se kontrolisati", rekao je Netanijahu.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je u razgovarao je sa izraelskim premijerom u Moskvi poručio da bi trebalo spriječiti širenje nacionalizma, antisemitizam i mržnju prema Rusima.

"Ubjeđen sam da političari, javne ličnosti i religiozni lideri moraju da urade sve što je moguće da se očuva sjećanje (na Holokaust) u 21. vijeku i spriječe širenje korova nacionalizma, bez obzira na to da li je u pitanju antisemitizam, mrznja protiv Rusa ili bilo koja fobija zasnovana na mržnji", rekao je Putin, prenosi TAS S.

Naglasio je da je univerzalna dužnost čuvati vrijednosti mira i ljudskog života.

Pričajući o odnosu Rusije i Izraela, rekao je da zna da su Izraelci zahvalni sovjetskoj vojsci.

"Znamo da je narod Izraela i dalje zahvalan sovjetskoj vojsci i našim vojnicima koji su sačuvali Jevreje u Evropi od uništenja. Pogotovo cijenimo to što će spomenik u čast stanovnika koji su živjeli u Lenjingradu tokom opsade biti postavljen u Jerusalimu", rekao je Putin, zahvalivši se izraelskoj vlasti i narodu za takav pristup istoriji. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije