Svijet

Netanjahu imenovao nove ministre

Netanjahu imenovao nove ministre
Foto: Tanjug/AP | Netanjahu imenovao nove ministre

JERUSALIM - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu objavio je danas odluku o imenovanju tri ministra na portfelje koje je on do sada držao, ali je bio primoran da odustane od tih pozicija nakon što je protiv njega podignuta optužnica.

On je imenovao tri ličnosti iz svoje konzervativne Likud partije na pozicije ministara socijalne zaštite, poljoprivrede i dijaspore.

Netanjahu je u novembru optužen u tri odvojena slučaja u vezi sa korupcijom, a potom je objavljeno da će se povući sa tri ministarska položaja koja je držao pored toga što je i premijer, prenio je AFP.

Prema zakonu u Izraelu, ministri suočeni sa krivičnim tužbama moraju da podnesu ostavku, ali takva odredba ne postoji za premijera.

On je u januaru imenovao tri nova ministra, ali je Vrhovni sud to poništio uz objašnjenje da prelazna vlada ne treba da donosi odluke o promjeni svog sastava.

Netanjahu je sada na nove portfelje imenovao osobe koje su već članovi kabineta.

Zamjenik ministra spoljnih poslova Cipi Hotoveli preuzima funkciju ministra za dijasporu, Caki Hanegbi postaje ministar za poljoprivredu, pored toga što je i ministar za regionalnu saradnju, a Ofir Akunis preuzima i portfelj socijalne zaštite uz obavljanje funkcije ministra nauke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije