Svijet

Neviđena okrutnost: Ubio 76 mačaka jer su mu ogrebale auto

Neviđena okrutnost: Ubio 76 mačaka jer su mu ogrebale auto
Foto: Pixabay | Neviđena okrutnost: Ubio 76 mačaka jer su mu ogrebale auto

SEUL - Mladić u 20-im godinama iz Južne Koreje osuđen je na 14 mjeseci zatvora zbog ubistva 76 mačaka u jednom od najstrašnijih slučajeva okrutnosti prema životinjama u zemlji posljednjih godina.

On je prošle nedjelje osuđen za kršenje južnokorejskog zakona o zaštiti životinja, saopštio je danas Okružni sud u Čangvonu, na jugoistoku Južne Koreje, piše AP, prenosi Tanjug

Sud nije identifikovao mladića.

On je počeo da ubija mačke između decembra 2022. i septembra 2023. zbog duboke mržnje prema tim životinjama koju je počeo da gaji nakon što su mu mačke ogrebale auto, stoji u sudskoj presudi u koju je AP imao uvid.

On je hvatao mačke lutalice, usvajao mačke sa internet sajtova prije nego što ih je davio do smrti ili ubijao makazama, navodi se u sudskoj presudi.

Jednu mačku je pregazio automobilom, saopštio je sud.    

Sud je ocijenio da je kazna zatvora neizbežna jer je on više puta s predumišljajem činio "neopisivo okrutna" krivična djela.

Naglašeno je da kazna i dalje odražava činjenicu da muškarac nije imao krivični dosije i da se pokajao za svoje zločine, kao i da je utvrđeno da je nepoznat mentalni poremećaj bio motiv za zločine.

Mladić se žalio na presudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije