Svijet

Nevrijeme poharalo Češku i Poljsku: Ima povrijeđenih

Nevrijeme poharalo Češku i Poljsku: Ima povrijeđenih
Foto: Ilustracija | Nevrijeme poharalo Češku i Poljsku: Ima povrijeđenih

PRAG, VARŠAVA - U olujnom nevremenu u Češkoj povrijeđene dvije osobe kada se na njihovu vikendicu srušilo drvo. U susjednoj Poljskoj jedno dijete povrijeđeno na igralištu.

Popadalo drveće i granje zaustavilo je vozove na 10 čeških pruga, a 140.000 domaćinstava u ostalo je bez struje, dok je u susjednoj Poljskoj skoro 160.000 domaćinstava noćilo u mraku.

"Jak udar vjetra oborio je drvo na jednu vikendicu. Povrijeđene su dvije osobe koje je hitna pomoć prevezla u bolnicu", rekla je danas dnevniku Pravo portparol vatrogasaca u Olomoucu na istoku Češke, Vladimira Hacikova.

Zbog pokidanih vodova i havarija bez struje je u Češkoj u nedjelju uveče ostalo 140.000 domaćinstava.

U susjednoj Poljskoj, gdje je oluja najžeće udarila jug zemlje, bez struje je preko noći ostalo 159.100 domaćinstava. Olujno nevrijeme Fabijen paralisalo je na nekim prugama i putevima saobraćaj.

"Jedna osoba je povrijedjena. U Malopoljskom vojvodstvu na jugu zemlje drvo se srušilo na električne vodove zbog čega je na igralištu lakše ranjeno petogodišnje dijete", saopštio je danas poljskoj privatnoj televiziji TVN24 portparol poljske Državne vatrogasne straže Pavel Frontčak.

Poljska vatrogasna straža imala je samo od ponoći do jutra 757 intervencija na terenu, saopštio je Centar za bezbjednost pri vladi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije