Svijet

Nijemac osumnjičen za otmicu Medlin Mekan

Nijemac osumnjičen za otmicu Medlin Mekan
Foto: Ilustracija | Nijemac osumnjičen za otmicu Medlin Mekan

LONDON - Njemački državljanin (43), koji je i ranije osuđivan zbog pedofilije, postao je prvo osumnjičeni za nestanak djevojčice Medlin Mekan koja je nestala u Portugalu 3. maja 2007. godine.

Osumnjičeni, čiji identitet nije otkriven, visok je oko 180 centimetara, bijele je puti i ima plavu kosu. U vrijeme kada je djevojčica nestala bio je mršav.

Kristijan Hope, koji je pripadnik policijskog odjeljenja za teške kriminalne delikte, rekao je da osumnjičeni trenutno služi zatvorsku kaznu zbog silovanja i da je ranije osuđivan zbog pedofilije.

On je rekao da njemačka policija nije isključila da je u pitanju zločin iz seksualnih pobuda, ali čitav slučaj istražuju kao da je u pitanju ubistvo. Sumnja se da je Nijemac provalio u apartman u Portugalu, gdje je Medlin bila na odmoru sa svojim roditeljima i bratom i sestrom, i da ju je potom oteo.

"Postoji sumnja da, osim posumnjičenog, postoji više osoba koji imaju konkretna saznanja o ovom zločinu i koji bi možda mogli da otkriju gdje se tijelo djevojčice nalazi", rekao je Hope za Sky News.

Poznato je i da je osumnjičeni bio u Portugalu u trenutku kada je Medlin nestala, neposredno prije svog četvrtog rođendana. On je povezan i sa vozilom "volksvagen" proizvedenim 1980. godine, koji je registrovan u Portugalu i koji je uslikan u Algarveu 2007. godine. U pitanju je beli kamper sa žutim bočnim stranama.

Skotland Jard je došao do informacija da je osumnjičeni viđen kako napušta to vozilo u mjestu gdje je Medlin nestala, samo nekoliko dana prije otmice i vjeruje se da je živio u kamperu nekoliko dana uoči i nakon nestanka devojčice.

On je povezan i sa automobilom marke "jaguar", proizvedenim 1993. godine. Auotomobil sa njemačkim registraskim oznakama, viđen je u području Medlinog nestanka 2006. i 2007. godine.

Samo dan nakon što je Medlin nestala, osumnjičeni je preregistrovao automobil u Njemačkoj na drugu fizičko lice, iako je, kako se vjeruje, u tom trenutku vozilo i dalje bilo u Portugalu.

Oba vozila zaplijenila je njemačka policija, koja je saopštila da postoje informacije da je možda jedno od vozila korišćeno za izvršenje zločina. Njemačka policija je ime osumnjičenog saopštila policiji Metropoliten 2017. godine, na desetogodišnjicu nestanka djevojčice.

Detektiv Mark Kranvel je rekao da se zna da je osumnjičeni viđen u rizortu gdje je Medlin nestala sat vremena prije nego što je djevojčica posljednji put viđena. Tada je osumnjičeni navodno vodio telefonski razgovor na svom mobilnom koji je trajao oko 30 minuta. Poziv je na njegov portugalski broj stigao sa drugog portugalskog broja.

Policija je objavila detalje o broju telefona osumnjičenog i o broju telefona osobe koja je s njim razgovarala u noći kada je Medlin nestala, navodeći da bi to moglo da bude presudno za istragu. Pozvali su i osobu koja je razgovarala sa osumnjičenim da se javi policiji.

Portugalska i njemačka policija nude nagradu od 20.000 funti onom ko pruži informacije koje bi mogle da dokažu da je Nijemac odgovoran za nestanak djevojčice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije