Svijet

Nisu nosili maske, dugoročno im zabranjen ulazak u voz

Nisu nosili maske, dugoročno im zabranjen ulazak u voz
Foto: Image by IndiraFoto from Pixabay | Nisu nosili maske, dugoročno im zabranjen ulazak u voz

BERLIN - Njemačke željeznice (Dojče ban DB) izrekle su prve dugoročne zabrane korišćenja njihovih prevoznih sredstava osobama koje su odbijale da nose zaštitne maske, objavili su njemački mediji.

"DB je izrekao zabranu prevoza njihovim sredstvima za više od deset osoba zbog višestrukog odbijanja da nose zaštitne maske", rekla je portparolka DB za "Velt am Zontag".

Tim osobama je u sljedećih šest mjeseci zabranjeno da koriste prevozna sredstva DB-a, kako u međugradskom, tako i u lokalnom prometu, a takođe im je zabranjeno da ulaze na željezničke stanice širom zemlje, javlja Hina.

Kod većeg dijela osoba kojima je izrečena zabrana prevoza, radi se o "pripadnicima pokreta koji negira postojanje pandemije virusa korona".

Oni su u decembru na društvene mreže postavili video snimak u kojem se bez zaštitne maske kreću jednim vagonom DB-a i pritom napadaju putnike s maskama.

U slučaju nepoštovanja izrečene zabrane, DB se sprema da podnese krivičnu prijavu zbog ometanja privatnog posjeda.

U Njemačkoj se od uvođenja prvih mjera u borbi protiv pandemije virusa korona prošlog proljeća razvila i scena tzv. "Querdenker" (u slobodnom prevodu: oni koji razmišljaju van uobičajenih okvira) koji se protive mjerama i na protestima redovno negiraju postojanje pandemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije